Haaksteken

Lemon Peel StitchVandaag deel ik graag met jullie de ' Lemon Peel Stitch'. Weer een hele mooie structuur steek en zeker niet moeilijk om te haken. Ik denk dat ik een voorliefde voor structuur steken aan het ontwikkelen ben...😊

Ook deze steek is goed te gebruiken voor het haken van een deken, een etui, een clutch, tas of een kussen. En hij haak heerlijk weg!

De Lemon Peel Stitch is een compacte steek dus hierbij wordt een grotere haaknaald geadviseerd.


Patroon
  1. Haak een ketting van losse
  2. Haak in de 2 losse vanaf je haaknaald een vaste, in de volgende steek een stokje, *in de volgende steek een vaste, in de volgende steek een stokje*, herhaal tussen *  *, haak in je laatste steek een stokje, haak 1 keerlosse.
  3. Haak in de eerste steek een vaste, *in de volgende steek een stokje, in de volgende steek een vaste*, herhaal tussen *  *, eindig weer met een stokje, haak een keerlosse.
  4. Herhaal toer 3 tot je de gewenste lengte voor je project hebt bereikt.
Zorg dat je steeds een vaste haakt in het stokje van de vorige toer en een stokje haakt in de vaste van de vorige toer, zo krijg je een mooie afwisseling van steken en de structuur die de Lemon Peel Stitch  heet!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Even Moss Stitch
De 'Even Moss stitch' heeft een mooie structuur die ontstaat door het afwisselen en herhalen van 2 verschillende steken; een halve vaste afgewisseld met een half stokje.
Het is een vrij compacte steek dus als je een strakke haakster bent wordt een grotere haaknaald dan voorgeschreven geadviseerd.
Vergis je niet in de ' Moss stitch' of ook wel de 'granietsteek'.

De steek is goed te gebruiken voor dekens, kussens, etui of een portemonneetje.


Patroon

  1. Haak een ketting van losse in een meervoud van 2
  2. haak een halve vaste in de eerste volgende steek vanaf je haaknaald, in de volgende steek haak je een half stokje, *haak een halve vaste in de volgende steek, haak een half stokje in de volgende steek* (herhaal tussen *  *) zorg dat je laatste steek een halve vaste is, haak 1 keerlosse.
  3. Haak in de eerste steek een halve vaste, *haak een half stokje in de volgende steek, haak in volgende steek een halve vaste*, eindig met een halve vaste, haak 1 keerlosse.
Herhaal tot je de gewenste hoogte hebt.
Vanaf toer 2 kun je heel goed zien in welke steek je de halve vaste moet maken en in welke steek je het halve stokje moet haken zodat je heerlijk tomeloos kan haken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Reacties