Appelkoek van havermout
Lekker en voedzaam!
Bereiden: 15 minuten
Bakken: 50 minuten
Extra nodig:
Bereiden: 15 minuten
Bakken: 50 minuten
Nodig voor 6 personen
- 150 gr havermout
- 3 eieren
- 2 appels
- 30 gr kokosolie
- 2 tl koekkruiden
- mespuntje zout
- 50 gr rozijenen
Extra nodig:
- keukenmachine
- cakeblik
- bakpapier
- zilverfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water
- Zet de keukenmachine klaar en stop hier de havermout, eieren, kokosolie, koekkruiden en zout in.
- Schil de appels in parten, verwijder de klokhuizen en stop de appelparten ook in de keukenmachine.
- Zet de keukenmachine aan laat hem draaien zodat je een mooi glad beslag hebt.
- Giet de rozijnen af en schep ze doorheen beslag.
- Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het beslag erin.
- Verdeel het beslag gelijkmatig en plaats de appelkoek in de oven in 50 minuten.
- Leg voor de eerste 20 minuten een vel zilverfolie los op het cakeblik om verbranden te voorkomen.
- Zodra de cake klaar is til je hem aan het bakpapier uit het cakeblik en laat je hem afkoelen op een rooster.
- Snijd de appelkoek in stukken
Tip
Ook lekker met noten er doorheen of een topping van kwark met limoen en kokos erdoor. of stukjes dadels in plaats van rozijnen
Reacties
Een reactie posten