Bananenbrood
Heerlijk met een likje boter!
Bereiden: 10 min
Bakken: 30 min
Extra nodig:
Bereiden: 10 min
Bakken: 30 min
Nodig voor 8 dikke plakken
- 2 overrijpe bananen
- 3/4 tl natriumbicarbonaat
- 2 tl citroensap
- 2 eieren, gesplitst
- 225 gr glutenvrije bloem
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 125 ml ahornsiroop
- 60 ml melk
- kom 3x
- garde
- spatel
Zo maak je het
- Vet een cakevorm in met boter
- Verwarm de over voor op 120 graden
- Prak de banaan in een kom met een vork fijn. Voeg de natriumbicarbonaat, citroensap en de eidooiers toe en roer door elkaar.
- Zeef boven een tweede kom de bloem, nootmuskaat en kaneelpoeder.
- Klop in een derde kom met een garde de eiwitten stijf.
- Spatel de droge ingrediƫnten door het bananenmengsel. Roer de ahornsiroop en melk erdoor. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor en verdeel het mengsel over de cakevorm.
- Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven of tot het brood loslaat van de randen van de vorm. Laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm en stort op een bord.
- Snijd het brood met een broodmes in plakken.
Tip
Het is lekker om de cake met mascarpone of met verwarmde ahornsiroop te serveren.
Reacties
Een reactie posten