Bananenbrood

Heerlijk met een likje boter!



Bereiden: 10 min
Bakken:  30 min

Nodig voor 8 dikke plakken

  • 2 overrijpe bananen
  • 3/4 tl natriumbicarbonaat
  • 2 tl citroensap
  • 2 eieren, gesplitst
  • 225 gr glutenvrije bloem
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 125 ml ahornsiroop
  • 60 ml melk

Extra nodig:
  • kom 3x
  • garde
  • spatel


Zo maak je het
  1. Vet een cakevorm in met boter
  2. Verwarm de over voor op 120 graden
  3. Prak de banaan in een kom met een vork fijn. Voeg de natriumbicarbonaat, citroensap en de eidooiers toe en roer door elkaar. 
  4. Zeef boven een tweede kom de bloem, nootmuskaat en kaneelpoeder.
  5. Klop in een derde kom met een garde de eiwitten stijf.
  6. Spatel de droge ingrediënten door het bananenmengsel. Roer de ahornsiroop en melk erdoor. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor en verdeel het mengsel over de cakevorm.
  7. Bak  de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven of tot het brood loslaat van de randen van de vorm. Laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm en stort op een bord.
  8. Snijd het brood met een broodmes in plakken.

Tip
Het is lekker om de cake met mascarpone of met verwarmde ahornsiroop te serveren.

Reacties