Spelt cake met appel

Mmm... Lekker suikervrij!



Bereiden: 10 min.
Bakken: 50 60 min


Nodig voor 1 cake

  • 250 gr speltbloem
  • 250 gr zachte boter (room)
  • 150 gr biologische honing
  • 4 eieren
  • 7 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 appel
  • kaneel


Extra nodig
  • Cakeblik van 20 cm bij 11 cm)
  • Deeghaken
  • Mixer


Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Schil de appel en snij hem in kwarten. Snij de kwarten in plakjes van ongeveer een halve cm dik.
  3. Mix de honing samen met de (room)boter tot een geheel.
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 min.
  5. Zeef de bloem en de bakpoeder en schep dit rustig door het beslag zodat de massa een geheel is.
  6. Vet een cakeblik goed in met (room)boter.
  7. Schep het beslag er en druk in de bovenkant de appel erin, niet te diep.
  8. Strooi op de bovenkant nog wat kaneel.
  9. Bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten goudbruin.
  10. Laat de cake 5 min afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Verder af laten koelen op het rooster.
Tip:

Gebruik baksoda van Stevija ipv de standaard bakpoeder


( Bron: Gezond leven van Jacoline )

Reacties