Spelt cake met appel
Mmm... Lekker suikervrij!
Bereiden: 10 min.
Bakken: 50 - 60 min
Extra nodig
Bereiden: 10 min.
Bakken: 50 - 60 min
Nodig voor 1 cake
- 250 gr speltbloem
- 250 gr zachte boter (room)
- 150 gr biologische honing
- 4 eieren
- 7 gr bakpoeder
- snufje zout
- 1 appel
- kaneel
- Cakeblik van 20 cm bij 11 cm)
- Deeghaken
- Mixer
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Schil de appel en snij hem in kwarten. Snij de kwarten in plakjes van ongeveer een halve cm dik.
- Mix de honing samen met de (room)boter tot een geheel.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 min.
- Zeef de bloem en de bakpoeder en schep dit rustig door het beslag zodat de massa een geheel is.
- Vet een cakeblik goed in met (room)boter.
- Schep het beslag er en druk in de bovenkant de appel erin, niet te diep.
- Strooi op de bovenkant nog wat kaneel.
- Bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten goudbruin.
- Laat de cake 5 min afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Verder af laten koelen op het rooster.
Tip:
Gebruik baksoda van Stevija ipv de standaard bakpoeder
( Bron: Gezond leven van Jacoline )
Reacties
Een reactie posten