Cheesecake met rood fruit

Lekker in de zomer!



Bereiden: 15 minuten
Bakken: 30 minuten

Nodig voor 12 stukken

  • 250 gr. bastognekoeken of kandijkoeken
  • 50 gr. gesmolten boter
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 750 gr. halvolle vanillekwark
  • 3 eieren
  • 200 gr. rood fruit (aardbeieen
  • poedersuiker


Extra nodig
  • keukenmachine
  • springvorm (24 cm)


Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de boter en jam erdoor.
  3. Druk het koelmengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.
  4. Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.
  5. Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in 30 minuten.
  6. Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak de taart anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid.
  7. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna in de koelkast minstens 2 uur koud worden.
  8. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif  het fruit met poedersuiker.


Eet smakelijk en geniet!

Reacties