Tropische Boterkoek



Een tropische boterkoek met kokos, dat wordt smullen!


Bereiden: ca. 20 min 
Bakken: 25-30 min


Nodig voor 20 stukjes


  • 1 pak Koopmans Boterkoek
  • 200 gr boter
  • 2/3 ei
Voor de rode laag

  • 3 flinke eetlepels kersenjam
Voor de tussenlaag

  • 100 gr kokos
  • 1/3 ei
Voor de bovenste laag

  • 40 gr kokos
  • 1 ei
  • 30 gr witte basterdsuiker
  • 2 el kokos om te bestrooien
Extra nodig

  • Mixer met deeghaken
  • Springvorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Plaats het rooster in het midden van de oven verwarm de over voor. Elektrisch: 200 graden, hetelucht: 180 graden, gas: stand 4-5
  2. Vet de vorm licht in met boter en leg er een stukje bakpapier op; zo kan de koek er makkelijk uitgetild worden.
  3. Roer de boter zacht en voeg de boterkoekmix en 2/3 van het ei toe.
  4. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
  5. Verdeel het deeg in tweeën en druk de ene helft dun uit op de bodem van de springvorm.
  6. Smeer hierover de kersenjam en verdeel dit netjes.
  7. Kneed door de andere helft van het deeg 100 gr kokos en 1/3 ei.
  8. Rol dit deeg uit ter grootte van de spingvorm, leg het op de kersenjam en druk het voorzichtig aan.
  9. Mix voor de bovenste laag 40 gr kokos met 1 ei en 30 gr basterdsuiker.
  10. Smeer dit weer over het kokosdeeg en strooi nog wat extra kokos erover.
  11. Bak de boterkoek met kokos in 25-30 minuten goudbruin en krokant en laat de koek buiten de oven afkoelen.


Tip
Als het boterkoek deeg wat plakkerig is, druk het dan plat met een natte lepel




Reacties