Tropische Boterkoek
Een tropische boterkoek met kokos, dat wordt smullen!
Bereiden: ca. 20 min
Bakken: 25-30 min
Nodig voor 20 stukjes
- 1 pak Koopmans Boterkoek
- 200 gr boter
- 2/3 ei
- 3 flinke eetlepels kersenjam
- 100 gr kokos
- 1/3 ei
- 40 gr kokos
- 1 ei
- 30 gr witte basterdsuiker
- 2 el kokos om te bestrooien
- Mixer met deeghaken
- Springvorm 24 cm
Zo maak je het
- Plaats het rooster in het midden van de oven verwarm de over voor. Elektrisch: 200 graden, hetelucht: 180 graden, gas: stand 4-5
- Vet de vorm licht in met boter en leg er een stukje bakpapier op; zo kan de koek er makkelijk uitgetild worden.
- Roer de boter zacht en voeg de boterkoekmix en 2/3 van het ei toe.
- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in tweeën en druk de ene helft dun uit op de bodem van de springvorm.
- Smeer hierover de kersenjam en verdeel dit netjes.
- Kneed door de andere helft van het deeg 100 gr kokos en 1/3 ei.
- Rol dit deeg uit ter grootte van de spingvorm, leg het op de kersenjam en druk het voorzichtig aan.
- Mix voor de bovenste laag 40 gr kokos met 1 ei en 30 gr basterdsuiker.
- Smeer dit weer over het kokosdeeg en strooi nog wat extra kokos erover.
- Bak de boterkoek met kokos in 25-30 minuten goudbruin en krokant en laat de koek buiten de oven afkoelen.
Tip
Als het boterkoek deeg wat plakkerig is, druk het dan plat met een natte lepel
Reacties
Een reactie posten